programare si programe pentru editare text

Câteva editoare de text numai bune pentru cei ce doresc să se apuce de programare (I)

Până nu de mult, anul 2020 ni se părea a fi un loc îndepărtat din viitor, un fel de space, the final frontier, dacă e să ne ghidăm după celebra frază de început a celor de la Star Trek Next Generation. Iată că nu mai e mult și anul futuristic 2020 vine peste noi, cu tot cu noutăți, cu tot cu upgrade-ul de tehnologie necesar. Astfel, acestea fiind spuse, ce editoare de text sunt la modă în anul 2020? Altfel zis, care sunt acele editoare numai bune de folosit de către cei pasionați de programare, acele editoare care să îți ofere versatilitatea de care ai nevoie, fiind echipate cu funcții care să satisfacă până și cel mai mofturos dintre mofturoși?

Noi am făcut o listă cu câteva dintre ele, sperând că atunci când căutați cea mai bună soluție, s-o găsiți aici, în lista noastră.

Sublime Text, cea mai iubită variantă

Vom începe periplul printre cele mai bune editoare de text cu Sublime Text, un progrămel simpatic și util celor ce își doresc să-și ducă treaba la bun sfârșit, fără să întâmpine greutăți. Pentru început, vă vom spune că Sublime Text se găsește și în variantă gratuită, numai bună pentru testare și acomodare. Însă, dacă îți dorești să duci lucrurile next-level întrucât ai constatat că acesta este programul de edit text pe care ți l-ai dorit toată viața. poate că ar fi bine să te gândești la un upgrade de 80$, ca să-l poți, astfel, ține activ atât cât ai nevoie pentru a termina ceea ce ai început. Odată achiziționat, Sublime Text îți oferă o licență per-user și nu per device-ul utilizat, așadar, îți conferă o oarecare mobilitate, caz în care ai de lucrat din mai multe locuri de-odată.

Cu toate că acesta are în componența sa destule tool-uri la zi, utilizarea acestuia nu îngreunează funcționabilitatea mașinăriei, astfel că vei scuti nervi pe care altminteri i-ai fi îndreptat spre a vorbi „de rău” computerul ce tocmai ți s-a blocat. Nici vorbă de așa ceva aici.

Avantajele achiziționării Sublime Tool

După cum spuneam, vorbim despre un timp de buffering, în care tu, utulizatorul, te poți convinge înainte să-l cumperi, dacă acesta este programul pentru tine.

Rulează pe o sumedenie de platforme, ca Linux, Mac, însă, firește, și Windows, așa că oricare dintre acestea ți-ar fi preferată, nu vei întâmpina probleme.

Poți folosi Sublime Text și în cazul în care ai de lucrat în paralel la două proiecte, ori părți de proiecte, întrucât se deschide în două ferestre pe care le poți urmări concomitent. De asemenea, aceeași operațiune poate fi executată și în cazul monitoarelor multiple, având posibilitatea de a-ți împărți task-urile pe unul sau mai multe monitoare.

Un alt motiv pentru care Sublime Text este alegerea potrivită a oricărui om pasionat de programare este că interfața programului este una extrem de user friendly, toate opțiunile fiind plasate la îndemână, pentru a nu pierde timp prețios pe care l-ai putea folosi pentru a duce la capăt proiectul propriu-zis.

CoffeCup, un editor de text creat pentru iubitorii de HTML

CoffeeCup este un editor de text extrem de apreciat de către cei ce obișnuiesc să lucreze cu HTML, acesta fiind orietat spre managementul de web design. Exact ca in cazul Sublime Text, și acesta beneficiază de o perioadă de trial, după care, dacă vei considera că se pliază pe necesitățile tale, va trebui să plătești modica sumă de 49$. De asemenea, există și o variantă gratuită a acestuia, însă, dacă îți dorești performanță, vei face bine să-l achiziționezi în varianta premium. Astfel, vei avea parte de toate feature-urile care te interesează, în același timp ajutându-i pe creatori să se dezvolte, pentru ca mai târziu să poată aduce îmbunătățiri acestui editor, care, până la urmă, tot ție îți vor veni în ajutor.

Avantajele achiziționării CoffeeCup

Dacă ești pasionat de crearea temelor, află că aceasta este cea mai bună alegere pe care o poți face, întrucât cu ajutorul CoffeeCup, poți crea design-uri apropiate de ceea ce îți dorești tu, ori clientul pentru care lucrezi.

Opțiunea FTP integrată direct în CoffeeCup îți permite, prin selectarea unui server ori a unui host specific, să îți publici site-ul oricând și de oriunde.

CoffeeCup te ajută, de asemenea, să-ți pui la punct cunoștințele de CSS, HTML, însă și de PHP, întrucât ai deja pattern-uri de la care poți începe proiectul, caz în care nu îți dorești, desigur, să faci tu totul, de la început.

Atom, un editor de text open source

Unul dintre cele mai bine organizate editoare de text, Atom este potrivit celor ce isi doresc să lucreze în echipă, întrucât acesta oferă avantaje în acest sens, stimulând comunitățile de profil. Așadar, cu ajutorul Atom, poți să îți împărtășești proiectele cu colegii de breaslă și să le permiți să aducă îmbunătățiri, dacă îți dorești acest lucru.

 Notepad++, cel ami cunoscut editor de text

Dincolo de faptul că este cel mai cunoscut editor de text, Notepad++ este și unul dintre cele mai populare, fiind unul dintre cele gratuite. Download-ul este unul rapid, iar interfața simplă oferă ocazia utilizatorului de a nu se pierde în detalii inutile. De asemenea, Notepad++ are disponibile peste 80 limbi de utilizare și oferă posibilitatea traducerii acestuia în limba ta nativă, caz în care aceasta nu se regăsește între cele 80 deja existente, punând la dispoziție documentația necesară care să te ajute să înveți cum să faci asta.

Avantajele achiziționării Notepad++

Tool-urile sunt ușor de înțeles chiar și unui începător, însă acestea sunt suficient de performante și up-to-date pentru a putea fi folosite de un avansat în domeniu.

Deține o sumedenie de plug-in-uri care să te ajute în terminarea proiectului început, printre care și facilitatea de a te conecta la FTP.

Ai parte de multi-view, și de evidențierea liniilor, astfel că vei putea să găsești un anumit rând cu foarte mare ușurință, salvând timp prețios.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *