Therion, la al nu-știu-câtălea concert în România

Therion, la al nu-știu-câtălea concert în România

Nu știu cum e pentru alții, dar pentru mine concertele sunt o sursă ideală de reîncărcare energetică. Afirmație, de altfel, un pic ciudată venind din partea unui om cu tendințe antisociale, așa, ca mine, dar garantez că e cât se poate de adevărată. Că dacă n-ar fi, nu s-ar povesti!

Având bilete la Therion încă de anul trecut, din vară, pe când locația se anunța să fie Arenele Romane, am ajuns să văd pentru prima oară Quantic-ul, până la urmă. Și nici că-mi pare rău de altceva decât că-n Galați nu mai există așa locație pentru iubitorii muzicii rock de pe vremea când exista Zodiar-ul. Ai să auzi, probabil, cârcotași care-or să se plângă de căldura copleșitoare dinăuntru. Da, frate, chiar a fost cald, dar stop crying like a little beach* and get it over with, că n-ai murit! Și pentru că nu-s Maica Iulia, cea neplângătoarea, am să menționez și eu, totuși, un minus. Dragi organizatori, voi sunteți conștienți că la felul cum nu ați controlat voi niciun ghiozdan, se putea foarte ușor intra cu absolut orice în incintă? Câteva exemple? Arme, droguri, bombe, și câte mai câte! N-avea cum să vi se întâmple tocmai vouă? Probabil c-așa au zis și patronii de la Colectiv înaintea zilei de 31 octombrie. 

În rest, numa’ de bine.

 

The Devil 

Am început concertul c-un regret, și-anume c-am ajuns prea târziu ca să-i pot vedea pe tipii ăștia de la The Devil de la început. Fiind un soi de Ghost (chiar dacă măștile alea sunt venețiene) fără Papa Emeritus și, de altfel, fără vreun solist. Și știți ce? Suna al naibii de bine chiar și-așa, c-un cor de chitări, bași și-o baterie. Nu știu sigur dacă ceea ce fac cei de la The Devil e mai mult muzică sau mai mult show, însă ceea ce știu e că genul athmospheric li se potrivește stas și i-aș revedea oricând cu maximă plăcere. Revelația muzicală a concertului Therion. 

the devil band
The Devil live în București, Quantic

Null Positiv 

I-am auzit printr-un perete pentru că o pizza mi s-a părut ușor mai interesantă la momentul respectiv. Pot spune că i-am și văzut 3 secunde, timp în care s-a deschis ușa dintre bar și sala de concerte, pentru că intra unu’ și ieșea altul. Einz, zwei, polizei, cântată de pitzi-gagică-goth-frumușică (cică). Nimic ce n-am mai auzit până acum de o mie de ori de la începutul anilor 2000 încoace. Nu-s rea, doar realistă și extrem de subiectivă. Null Positiv nu m-au făcut să mă duc în sala de concerte. 

Imperial Age

Probabil cea mai bună trupă de progresive metal (?) auzită în ultima vreme, deși recunosc că nu mă pup cu genul prea mult, cu toate astea fiind extrem de capabilă să recunosc când o trupă e chiar bună, indiferent din ce gen sau subgen ar face parte. Rușii de la Imperial Age au reușit să mă facă să nu mai plec de lângă scenă datorită prestației lor absolut fabuloase. De revăzut pentru sufletul pe care-l așează meticulos pe scenă. 

Therion

cocert Therion Romania
Therion, live în București, Quantic

Sau, așa cum ați tentați să spuneți  (cel puțin eu), The Mega Therion, au făcut un show bun, dar nu chiar la fel de bun ca cel din 2013, din cadrul festivalului Artmania, din Sibiu. Pot fi, din nou, subiectivă, însă ceea ce-am văzut de data asta în Quantic parcă s-a simțit cumva incomplet, celor de la Therion lipsindu-le cheful de a face show, ceea ce în concertul mai sus menționat, din Sibiu, nu le-a lipsit. Totul prin ochii unui om care, de data asta, chiar a văzut scena și nu a mai avut niciun tip de trei metri în fața lui, și cu toate astea, nu s-a entuziasmat la fel de mult. 

***

Următoareale bilete la concerte:

Nick Cave and The Bad Seeds

Arcade Fire

Massive Attack

Comentează cu Facebook-ul tău:

One Reply to “Therion, la al nu-știu-câtălea concert în România”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *