Prietenii blugilor de rocker

Prietenii blugilor de rocker

Se spune că rockerii nu prea au imaginație atunci când vine vorba despre vestimentație, în cazul lor, lucrurile fiind destul de simple. Iei o pereche de jeanși negri, blugi de dama sau pentru bărbați, whatever (iar dacă ești un rocker cu adevărat out of the box, chiar o pereche de jeanși albaștri), asortezi totul c-un tricou cu Iron Maiden, Metallica, Placebo, Therion, sau orice altă trupă. Intri în bocancii butucănoși, mai exact ceva ce seamănă cu niște ghete de barbati, te-agăți de-un lanț gros pe care-l atașezi la jeanșii ăia negri sau albaștri. Bagi și niște brățări cu ținte, un pandativ cu cap de mort, iar ținuta devine completă. Ah, și să nu uit de geaca de piele, adicătelea cea de motor.  Nu suntem, după cum puteți observa, oameni complicați. Cu toate astea, se vede treaba că-n ultimii ani, în ciuda a ceea ce-am zis mai devreme, ni s-a răspândit buhul cum că ne-am îmbrăca chiar trendi. Astfel că nu-mi explic cum de mai toată lumea, indiferent de muzica ascultată, își asortează ținutei ba o geacă de motor, ba o brățară cu ținte, ba un tricou cu o trupă de care nu a auzit în viața lui. Dar să nu fim răutăcioși, totuși!

Bun, așadar, să purcedem, dară!

Ce-ar gândi niște blugi de rocker în 2018, dac-ar gândi?

Haideți să fim serioși, chiar dacă unii gândesc cu partea aia care de regulă-i acoperită de blugi, în realitate, blugii n-au nicio vină și nu e tocmai corect să dăm vina pe ei atunci când gândurile noastre sunt neconforme. Dar, pentru că ne-am uitat cu toții la Harry Potter și știm celebrul vâj-haț, joc în care obiecte inanimate devin brusc pline de viață, având voință proprie, haideți să ne întrebăm ce-ar gândi niște blugi dac-ar gândi? Păi, în primul rând, niște jeanși ar avea sentimente și ar urî singurătatea, așa că ar căuta mereu companie în câte-o bluză, un pantof, o geacă, o căciulă.

jeanși answear.ro
Jeanși answear.ro
blugi
Jeanși answear.ro

Zilele săptămânii, luate pe blugi

Luni, 29 octombrie, cald

Luni mi-e somn. Așă că atașa o bluză de pijama blugilor mei de rocker, dacă ar fi socially acceptable. Culmea, în 2018 chiar e. Cu toate astea, aleg unul dintre tricourile mele cu trupe atât de underground că nici cei ce au înființat trupele n-au auzit de ele, pun câteva brățări pe încheieturile mâinilor și aia e! Luni nu mă machiez pentru că altfel aș părea că sunt în formă maximă, așadar mi s-ar da și mai mult de treabă, pentru că tot am energie.

tricouri de rocker
Tricou Joy Division

Marți, 30 octombrie, recișor

Aleg hanoracul pe care scrie „Monday you bastard”, ca să subliniez faptul că lunea chiar dorm, așadar, ideile geniale îmi vine mereu mult prea târziu, drept pentru care, marțea arăt ca și cum aș fi rămas cu aceleași haine de luni. În picioare trag ceva ce seamănă a incaltaminte de dama, din dulcele stil clasic mai sus menționat, și-anume, ceva care să se îmbine perfect cu stilul ușor androgino-rock pe care-l adopt la îmbrăcăminte.

hanorac
Hanorac Monday You Bastard

Apropo de hanorace, cei ce nu-s din Galați, probabil că n-au idee că noi, articolelor acestora de îmbrăcăminte le spunem „bigmene”. Nu mă întrebați de ce, pentru că, în perioada liceului, când m-am mutat eu aici, ele se numeau deja așa, astfel că n-am asistat la înfăptuirea cuvântului, ci doar la folosirea lui în limbajul de toate zilele. Cu alte cuvinte, e exact ca-n chestia aia care apare foarte des pe Facebook, și-anume, 1. Ești din Galați dacă o știi pe doamna machiată strident din Piața Mare, care vinde covoare. 2. Ești din Galați dacă după fiecare petrecere mănânci la fast-food-ul din Țiglina I. 3. Ești din Galați dacă știi ce e ăla un bigmen. etc.

sosete colorate atasate la bocanci
Într-o pauză, la redacție.

Miercuri, 31 octombrie, cald din nou, dar parcă nu chiar ca luni

Ca să spăl rușinea de marți, îmi aduc aminte c-a început săptămâna, așa că-mi amintesc de cămașa aia neagră cu mâneci „rabatante” care zace de zile bune în șifonier. Iar dacă e să aleg incaltamintea de dama asortata, clar n-aleg tocurile. Sunt frumoase, n-am ce zice, dar pe altă tipă.

comasa
Cămașă neagră

Peste, ca să nu-mi periclitez imaginea de rocker, așez geaca de motor, plus o eșarfă cu bufnițe.

geaca de motor
Geacă de piele, eșarfă cu bufnițe

Odată cu rușinea, spăl și blugii, că le-o fi!

Joi, 1 noiembrie, nici prea cald, nici prea rece, cu semne de pneumonie

Rămân la cămașă, însă, de data aceasta, o cămașă în pătrățele, de preferință una cu pătrățele roșii. Dacă-s la spălat, merg și alte culori, însă nu dacă am și de ales. Nope, asta nu-s eu. Asta-i o fată ce-a pozat pentru Answear.ro, un site pe care ai șanse să găsești haine mișto dacă ești cineva ca mine.

answear.ro
Answear.ro
camasa de dama
Cămașă mea în pătrățele

Vineri, 2 noiembrie, cald iar

Caul alt tricou cu trupe dubioase pentru că vinerea e ziua în care trebuie să mă duc să-mi fac part-time job-ul într-un cunoscut irish pub gălățean, cu program de noapte și să fotografiez tot ce prind. Așadar, asortez respectivul tricou la blugii mei negri ușor supraelastici, pentru un plus de confort atunci când e nevoie să fac echilibristică pentru cadrul perfect. Poate trag o cămașă pe deasupra, totuși. Seara se lasă răcoare. Plus o pălărie, pentru a sublinia faptul că am și o genă hipsterică.

Nu mă întrebați ce-am șters din fotografia de mai jos pentru că de aia am șters, ca să nu știți voi ce era acolo.

Iulia Kelt
O fotografie cu mine dintr-un bar, tricou Bauhaus.

Sâmbătă, 3 noiembrie, cald iar.

Schimb tricoul.

tricou pisici Iulia Kelt
Tricou pisici

 

Duminică, 4 noiembrie, stău în casă, așa că poate să și ningă!

Duminica pun iar blugii la spălat, pentru că eu cred în curățenie chiar și duminica, chiat că unii m-acuză c-aș fi o păcătoasă. Mai bine curată în iad decât murdărică în rai.

Trag o pereche de pantaloni comozi, pun tricoul de duminică „sunday”… „sonne”, v-ați prinz voi! E iar cald, deși e noiembrie.

tricou rockeri
Tricou Rosenstolz

Însă, ce se întâmpla pe vremea când dinozaurii erau încă printre noi?

Din păcate, atunci când eram mică, mă îmbrăcau așa (blugii îi avea pe sub, ca să nu tragă la șale – paișpe rânduri de haine sunt mereu mai bune decât treișpe):

Iulia Kelt mică
Iulia foarte îmbrăcată, pe la 4 ani

Ei bine, cam cu asta se acompaniază blugii de rocker pe parcursul unei săptămâni, în caz că vă întrebați Desigur, există rockeri între rockeri, alții mai schimbă și perechea de blugi într-o săptămână, însă eu am fost provocată s-o folosesc pe aceeași, așa că m-am descurcat și eu cum am putut. Din câte puteți observa, majoritatea fotografiilor e direct din dulap, fără pic de fier dat pe deasupra.

Dacă-i adevărat cum că n-avem imaginație atunci când vine vorba despre îmbrăcăminte, rămâne la latitudinea voastră!

Articol scris cu drag pentru Superblog 2018, a doua probă a sponsorului Answear.ro

Surse foto: Answear.ro, plus șifonierul personal.

Comentează cu Facebook-ul tău:

3 Replies to “Prietenii blugilor de rocker”

 1. Imi place acest stil de advertising! E ceea ce se numeste “fashion mask” sau mai direct… “vestimentatia ca pretext”. E genul in care fotografia de moda, oarecum rigida si bine impamantenita, a iesit din studio pentru a cobora pe strada iar manechinele devin personaje care se amesteca printre trecatori. Asta este un lucru frumos si are un impact pozitiv asupra modei. Vestimentatia este oglinda magica in care se reflecta caracterul unei persoane, si in acelasi timp este un pretext care confera o anumita libertate autorului pentru a-si dezvolta si intretine propriile idei. Apreciez si stilul literar si vestimentatia!
  PS.
  Oare de ce articolul ma duce cu gandul la doua personaje simpatice si nonconformiste interpretate de Kevin Klein si Will Smith intr-un dragut film numit Wild Wild West?!?
  Parca si acolo era un joben cu roti dintate si ochelari de praf pentru aviatori…hehe…

 2. Imi place acest stil de advertising! E ceea ce se numeste “fashion mask” sau mai direct… “vestimentatia ca pretext”. E genul in care fotografia de moda, oarecum rigida si bine impamantenita, a iesit din studio pentru a cobora pe strada iar manechinele devin personaje care se amesteca printre trecatori. Asta este un lucru frumos si are un impact pozitiv asupra modei. Vestimentatia este oglinda magica in care se reflecta caracterul unei persoane, si in acelasi timp este un pretext care confera o anumita libertate autorului pentru a-si dezvolta si intretine propriile idei. Apreciez si stilul literar si vestimentatia!
  PS.
  Oare de ce articolul ma duce cu gandul la doua personaje simpatice si nonconformiste interpretate de Kevin Klein si Will Smith intr-un dragut film numit Wild Wild West?!?
  Parca si acolo era un joben cu roti dintate si ochelari de praf pentru aviatori…hehe…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *