Povestea lui Christian

Povestea lui Christian

Prolog

Acum vreo nu-știu-câți ani, mulți, în orice caz, mama s-a gândit să-mi inventeze un joculeț. Și-anume, în spiritul dezvoltării de imaginație, să închidă lumina în casă pe timp de noapte, să mă îndrume să ne așezăm la fereastra de la bucătărie, de unde se putea vedea o panoramă superbă a Bulevardului București din Călărași, orașul în care mi-am petrecut copilăria, și să inventăm povești. Așadar, cu lumina stinsă, mama dădea tonul inventând tot felul de istorioare, care mai de care mai năstrușnice. Acum e rândul tău, îmi spunea de cele mai multe ori, după ce-și termina povestea. Hai!

Așa că într-una dintre seri am zis că n-o fi chiar atât de rău să încerc.

Povestea lui Christian

A fost odată ca niciodată, pentru că dacă n-ar fi fost nici nu s-ar fi povestit, un cuplu format dintr-un băiat pe nume Christian și-o fată pe nume Olimpia (sau dintre o fată și o fată, ori un băiat și-un băiat – ar fi completat Iulia cea de după 25 ani). Și cât de îndrăgostit mai era băiatul ăla de fată! Așa de îndrăgostit încât într-o bună zi el a decise că e cazul să o ceară de soție, drept pentru care cumpără cel mai frumos inel pe care îl putu găsi, o aduse pe cea mai frumoasă plajă din univers, se așeză în genunchi în fața ei și o întrebă dacă vrea să-i devină soție. Însă, cum socotelile din târg nu se potrivesc niciodată cu cele din acasă, fata zise clar și răspicat că nu, n-are de gând să-și irosească toată viața lângă el, luând inelul și aruncându-l în nisip. După care plecă nervoasă, călcând tropăit în călcâie nisipul.

Pentru că toată dragostea pe care o avea el de oferit se afla în acel inel, Christian începu disperat să sape în nisip în direcția în care fata aruncase inelul, în speranța că-l va găsi. Așadar, începu să sape, și să sape, și să sape, și să sape. Nici urmă de inel. Însă nu avea de gând să se dea bătut! Săpă două zile însă inelul niciunde. Deja nu se mai vedea absolut nimic, groapa fiind infinită. Nici nu mai știa de când tot săpa. Însă, într-o bună zi, tot săpând el așa, la capătul tunelului văzu o luminiță. Băgă o mână și dădu de partea cealaltă a Pământului. Reușind să iasă cu totul din tunel, văzu pe partea cealaltă a planetei o fată extraordinar de frumoasă. Nu te supăra, îl întrebă fata, inelul ăsta e cumva al tău? Încercam să plantez niște flori și l-am găsit în pământ. Și-acum uite că ieși și tu tot pe-aici, prin florile mele.

Și-așa au trăit fericiți până la adânci bătrâneți!

The End

 

Desigur, povestea e una inventată de un copil de 7 ani, însă, pentru adultul de astăzi, povestea asta devine reală abia atunci când se uită în jurul lui și constată că lucrurile acestea se pot aplica la nivel metaforic și-n viața de zi cu zi, întrucât, ne chinuim ani întregi să ne căutăm jumătățile, de cele mai multe ori găsindu-le pe cele nepotrivite, ca mai apoi, dintr-o pură întâmplare, când căutam cu totul altceva sau nimic în mod deosebit, s-o găsim pe a noastră, cea care se îmbină perfect nouă.

Printre puținele exemple de dragoste eternă pe care le cunosc se numără bunicii mei. Oameni de peste 80 ani, crescuți și trăiți în mediul rural, ce-au apucat să viziteze în tinerețile lor o bună parte din țară, nedepășind niciodată, însă, granițele acesteia. Oameni ce au rămas împreună în tot acest timp, preferând să repare în loc să arunce și să cumpere din nou. Lor le-aș lua un city break Christian Tour, pentru că ei sunt cei ce consider că merită cu adevărat.

Ipotetic

Așa că m-am pus pe strâns bani, după cum se poate vedea și-n imaginea de mai jos, pentru un city break in Barcelona.

Christian Tour
Dovada clară că mă pregătesc de Barcelona

După ce-am reușit să strâng banii respectivi, am decis că-i rost să fac un mic research despre agențiile de turism care m-ar putea ajuta să le împlinesc visul meu pentru bunici. Așa că am dat, inevitabil, de Christian Tour, o agenție cu vechime pe piața de profil, inclusiv pe cea gălățeană, după cum era să descopăr ulterior, și-anume că există un sediu chiar și în Galați, plus un branch office plasat în Carrefour Mall.

Christian Tour
Sediul Christian Tour Galați, foto: Iulia Kelt, Octombrie 2018 – fotografie surprinsă într-una dintre deplasările redacției de ziar

Mai apoi, am consultat oferte city break cât și de bilete de avion Christian Tour, pentru a ști cam cum mă plasez. Un oraș cam cât șapte la un loc, unde găsești relief impresionant, puncte turistice (majoritatea datorate talentului lui Antonio Gaudi), unde găsești cele mai mișto cofetării din galaxie, restaurante cu specific catalan de să nu mănânci în fiecare seară același lucru și în același loc, cât și oameni faini, chiar foarte faini. Un loc pe care bunicii mei ar trebui să-l vadă pentru prima oară în viață, chiar și la vârsta lor. Cum le-ar decurge restul excursiei ei știu!

This slideshow requires JavaScript.

Fotografii luate la prima mână de pe blogul celor de la Christian Tour.

În încheiere, am să vă arăt un colaj de fotografii cu bunicii mei, ca să faceți legătură și cu niște fețe:

bunici

Epilog

Vedeți voi, romantismul poate fi văzut în nșpe mii de feluri. Romantismul poate să însemne să acorzi ocazia cuiva care se iubește să-și trăiască iubirea și să-i creezi condiții, după posibilități. Iubirea poate fi aceea pentru bunici, cea pentru cunoscuți, pentru prietena cea mai bună, pentru mama, pentru tată, ori pentru acel om pe care nu-l cunoști, însă e treaba lui cum își trăiește viața. Iubire înseamnă să-l lași să-și vadă de iubirea lui. Nepusul unui băț în roată tot iubire înseamnă. Poate divaghez, însă în urma evenimentelor curente, probabil că am rămas marcată de un reflex.

Articolul acesta a fost scris cu drag pentru  SuperBlog 2018. 

Comentează cu Facebook-ul tău:

One Reply to “Povestea lui Christian”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *