Kakaia Teknica în bucătărie? Cum rezolvăm?

Kakaia Teknica în bucătărie? Cum rezolvăm?

Știți copiii ăia năzbâtioși care prind câte-o albină hăbăucă într-o cutie de chibrituri și-o agită până-i ies creierii în toate direcțiile? Ei, bine, acum gândiți-vă la apartamentele în care stă majoritatea dintre voi la un cutremur. Pun pariu că sentimentul e același. Toate oalele și telurile în cap. Iar asta-mi amintește de-o întâmplare petrecută acum vreo câțiva ani, pe vremea când mă chinuia talentul să încep să le am cu bucătăria. Dar cum o minune nu ține mai mult de trei zile, mai ales dacă nu ești înzestrat tehnic și talentos pentru astfel de operațiuni, am rămas cu amintirea.

De ce nu gătește Iulia?

Abia mă mutasem în apartamentul nou, iar când zic „apartamentul nou”, mă refer la apartamentul meu nou, pentru alții fiind deja vechi de prin anii ’60, așadar am zis că ar fi rost să încep să-mi exersez talentele de mare-ultra-‘șmecher master chef. Însă, cum bucătăria unei garsoniere nu-ți oferă mare posibilitate de desfășurare a tuturor ustensilelor necesare preparării complicatei și alesei mese reprezentată de friptură și cartofi prăjiți, a trebuit să mă reorientez. Unde, mama ei de treabă, să curăți cartofi, unde să feliezi carnea, unde să-ți pui ustensile de bucătărie, cuțitele, tigăi, tacâmuri, etc, și unde, mama ei de treabă să mai și gătești, în condițiile în care bucătăria ta are doar vreo trei metri pătrați? Și unde să mai încapi și tu? Așadar, ceea ce în mod normal mi-ar fi luat cam 10 minute de preparat și nu contează cât de prăjit, mi-a luat vreo oră și, pentru că a trebuit să mă adaptez situației, să le fac pe rând, să curăț, să continui cu ce mai aveam de făcut și iar să curăț. Și după ce am terminat de curățat, am curățat iar. Și-apoi, mi-au picat toate în cap. Drept pentru care, am renunțat la operațiune.

Pe cuvând de anti-talent bucătăristic total netradiționalist c-aș fi continuat și cu alte preparate pe viitor, poate mult mai sofisticate, însă cum condițiile nu mi-au permis-o, m-am adaptat. Și cum să te adaptezi mai abitir decât renunțând?

Care e relația dintre luarea omului în greutate și bucătărie?

Când zic „bucătărie”, nu mă refer la arta culinară, ci la încăperea ce servește, efectiv ca spațiu de tortură pentru respectivele preparate ce urmează să fie „hăcuite”. Răspunsul întrebării e unul cât se poate de simplu. Atunci când ajungi să te enervezi din cauza unei singure porții de cartofi prăjiți, renunți, simplu la a mai găti. Dar, cum de mâncat tot trebuie să mănânci, rezolvi situația cu take-out-uri. Ceea ce niciodată o soluție bună, întrucât, cât ai zice „bombiță plinuță”, devii automat durduliu și drăguț, numai bun de primit ciupeală-n obrăjori din partea pensionarelor ce consideră că ăsta e etalonul frumuseții.

Bucătăria omului inteligent și ușor adaptabil situației

Așadar, odată cu luarea în greutate inevitabil întâmplată, am început să caut soluții care să ocolească sala de fitness. Ce-aș putea eu face pentru ca bucătăria mea să-mi ofere ceva mai multe condiții pentru a-mi putea eu găti mâncarea, astfel încât să nu mă mai enervez de fiecare dată că mă lovesc ms-dos în ms-dos cu propria persoană? Cum bucătăria nu mi-o puteam lărgi fără să sap o gaură în apartamentul vecinului, am zis că-i rost să gândesc eficient și să folosesc spațiul pe care îl am în mod inteligent. Așa că am scăpat de toate farfuriile și acareturile pe care le aveam în dotare de pe vremea când locuiam într-un spațiu mai mare, mi-am cumpărat dulapuri mai înalte dar mai înguste, plus o masă bar cu lățimea de numai 60 cm, care să-mi intre perfect în spațiul și-așa mic.

masa de bar iulia kelt
Masă bar

I-am atașat două scaune de bar, pentru că din când în când mai am și vizite, deși destul de rar la cât de antisocială sunt. Firește că al doilea e mereu ocupat de către motanul meu care așteaptă un loc la masă chiar dacă strâmbă din nas oricărui fel de mâncare pe care i-l ofer.

mobila bucatarie
Scaun bar

Am repopulat colecția de farfurii și alte veseluri, după care m-am gândit că dacă era să fiu mare bucătăreasă, haideți să fim serioși că mi-ar fi venit de mult ideile astea. Așa că m-am resemnat, și-am cumpărat ceea ce era cu adevărat important, și-anume, un tirbușon Misty și un set de pahare de vin (din păcate, nu CU vin). Pentru că vedeți voi, în realitate, un om deștept ajunge, până la urmă, să-și cunoască limitele. Eu mi le-am aflat pe ale mele după câteva experimente eșuate. Am aflat că un spațiu mic merge repopulat doar până la un punct și că inventivitatea are și ea limite atunci când vine vorba despre redecorări și despre profitat la maximum de spațiul dat.

pahare de vin rosu
Pahare de vin
sticle de vin
Tirbușon Misty

Da, am un plan să merg la sală.

Sursă: Pinterest

Articolul acesta a fost scris cu drag pentru  SuperBlog 2018.

Comentează cu Facebook-ul tău:

One Reply to “Kakaia Teknica în bucătărie? Cum rezolvăm?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *