Ghidul bloggerului de travel în Thailanda

Ghidul bloggerului de travel în Thailanda

Se spune că de Revelion trebuie să faci lucruri inedite, ieșite din comun, sau măcar ceva nou pentru tine. Lucruri de care să-ți amintești măcar un an, dacă nu toată viața. Iar dacă suntem la capitolul „se spune că…”, știți ce altceva se mai spune? Se spune că amintirile sunt cele mai preț comori ale unui om, nu lucrurile cumpărate. Așadar, cel mai deștept lucru pe care-l poți face cu banii este să investești în tine, în sufletul tău, în amintirile tale – pentru că astea durează o viață (dacă nu faci Alzhaimer, desigur). O statistică spune că amintirile legate de noaptea trecerii dintr-un an în celălalt sunt cele care durează, cele pe care ți le amintești. Spre exemplu, eu n-am să uit nicicând acel Revelion pe care l-am petrecut singură. Dar asta e altă poveste! Anul ăsta o să fiu…

…Blogger de travel? Fii primul la fața locului de Revelion!

…petrecând un Revelion în Thailanda, asta așa, ca să fiu eu sigură că sunt prima care postează pe Facebook și pe blog. Vedeți, dumneavoastră, a fi blogger de orice fel, însă îndeosebi de travel, înseamnă nu numai să te plimbi și să știi să povestești frumos despre ceea ce vezi, înseamnă să și știi unde să te duci pentru a fi primul care relatează de la fața locului. Da, blogging-ul este, fără dar și poate, o ramură a jurnalismului, așadar, ce ocazie mai bună să fii primul care scrie despre Revelion, decât ducându-te în Thailanda, țară care ciocnește paharele pentru 2019 cu 5 ore înaintea României? Cum ar veni, bloggerii de travel inteligenți și cunoscători de seo și social media știu să folosească eficient mașina timpului, călătorind backwards.

Dar, cum faci ca să faci?

În primul rând, cauți oferte speciale Revelion la Christian Tour. Nu mă întrebați de ce la Christian Tour pentru că răspunsul la întrebarea asta e fix numele lor. Le găsești, le book-uiești, aștepți să se facă sfârșitul lui decembrie și te duci. Nu uita s-o iei și pe Cătălina cu tine, pentru că fără ea nu se poate. Nu ai o Cătălina? Mai ai aproximativ o lună să cunoști una și s-o iei cu tine. Dar nu pe-a mea, c-a mea e luată deja (în Thailanda). Ia-ți cu tine și o cameră foto cu WiFi incorporat, ca să nu mai depinzi de vreun cablu atunci când vrei să fii prompt pe rețelele de socializare. Mai ales dacă vrei să prezinți națiunii de pe Instagram cum mănânci tu fructe de mare, pui cu susan, supă thailandeză, linte cu curry verde și cum bei bere Chang. Toate de-odată, pentru că ești român și-ai trăit în comunism – iar atunci n-aveai, drept pentru care, acum urăști să n-ai. Să nu uiți laptopul, pentru că fără el n-ai Adobe Lightroom-ul cu care să faci varanul să pară mai periculos decât este. Nu, nu mă refeream la Voiculescu, mă refeream la un varan nepericulos. N-aș uita, desigur, acasă hainele subțiri. Mai ales dacă ai rău de căldură așa, ca mine. Vezi ca până la Otopeni să-ți iei geaca! În România e încă decembrie când pleci tu spre Thailanda!

Trei locuri bizare din Bangkok pe care le poți vizita

Ok, peisajele, plajele, elefanții, palmierii, bananele mici și dulci, mâncărurile tradiționale, bazarul plutitor, masajul, etc, pot fi o noutate pentru tine, nou venit în Thailanda. Cu toate astea, its all been done before, așadar, cum faci ca vizualizările tale să fie mai multe și mai grăsuțe decât cele ale celorlalți bloggeri de travel (și-s mulți!)? Cauți luocuri neobișnuite! Profiți de faptul că ai câteva zile bune, după Revelion, zile în care nu ai ger paralizant, muci și depresie post-mâncare, ca-n România, și-o iei la pas fără să uiți, însă, de programul de programul de Revelion Christian Tour.

Dacă ești în Bangkok, și ești, pentru că face parte din excursie, pândești un pic de timp neorganizat și te duci la faimosul hotel-închisoare ca să vezi și tu despre ce-i vorba. Cătălina va fi, cu siguranță încântată, pentru că și ea e la fel de *dark tourist ca tine. Nu e nimic mai interesant decât să faci o postare conținătoare de fotografii dintr-un hotel care, în loc să te primească cu prosoape albe și ciocolată pe pernă, te trimite într-o celulă cu paturi supraetajate, iar un gardian trage ușa de tablă după tine. Mă întreb, însă, cum or gestiona ei treaba cu săpunelul din baie? Dar n-ai timp să afli, pentru că tu te duci acolo doar pentru un live senzațional și câteva fotografii cu care să-ți ilustrezi articolul, nu ca să rămâi, pentru că tu deja ai cazare asigurată de oferta de Revelion Christian Tour, unde săpunul e unde trebuie, adică pe etajeră, nu pe jos.

După care, tot așa, între tabere de elefanți, obiecte de artizanat, excursii pe insulele Phi Phi, acolo unde s-a filmat The Beach (da, acolo unde dădea să se înece Leo Dicaprio, ăăă, stai, ăla era Titanic! dincoace învățase), poți vizita Wichcraft Cafe-ul din Bangkok, unde pprimești cafele cu farmece, farmece care să te vindece de ce vrei tu, fie de obsesia pe fostul, fie de acadele, fie de Netflix.

Un al treilea loc de văzut printre picături e hotelul Baiyoke Tower 2, cea mai înaltă clădire a Asiei de S-E, locul unde oaspeții hotelului se plâng adesea cum c-ar simți prezențe dubioase prin baie, pe timpul nopții. Cine știe, o fi cineva care pune săpunelul la locul lui! Iarăși, de vizitat scurt, de click-click câteva fotografii, de live-uit și vuit pe blog și de văzut pe mai departe de excursie pozitivă și veselă organizată de oamenii de la Christian Tour.

După care te liniștești, redevii flower power și revii cu picioarele pe partea pozitivă a vieții.

*dark tourist = turist pasionat de locurile macabre și de poveștile urbane cu specific mai devreme menționat.

Articol scris cu drag și spor pentru Superblog 2018, proba celor de la Christian Tour.

Surse foto: Christian Tour și Google Maps (cu un pic de light edit din partea mea).

Comentează cu Facebook-ul tău:

One Reply to “Ghidul bloggerului de travel în Thailanda”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *