Fotografie de eveniment. Vernisaj Monica Turcu

Fotografie de eveniment. Vernisaj Monica Turcu

S-a întâmplat ieri vernisajul Monicăi Turcu de la Muzeul de Artă Vizuală din Galați; și m-am dus, pentru c-așa-i frumos să faci atunci când cineva te roagă să o faci. Și să nu mă-nțelegeți greșit, nu m-am dus din obligație (pentru că niciodată nu forțez ceea ce nu vreau), m-am dus de drag și-am rămas tot de drag până la sfârșit.

Nu-s critic de artă, firește, însă, ca om care se joacă cu artele vizuale, cu unele bine (în speță fotografia), cu altele la nivel de începător-amator-ceva pe-acolo, am și eu o părere despre ceea ce am văzut ieri. Așadar, iată!

Expoziția de pictură pe fotografie a Monicăi Turcu m-a dus cu gândul la un manifest al realității curente ilustrat, de altfel, destul de evident într-una dintre lucrările artistei, un manifest ce îndeamnă la reamintirea istoriei, tocmai pentru a nu o repeta, așa cum suntem condamnați, se pare.

Culori vibrante au readus la viață fotografii uitate prin „cutii de pantofi”, așa cum s-a zis chiar și într-unul dintre discursurile din cadrul vernisajului.

Da, am făcut și câteva fotografii pe care le puteți vedea mai jos, fotografii cu oamenii prezenți la vernisaj (mulți, mulți, foarte mulți!), cu lucrările artistei, și… desigur, cu artista!

Comentează cu Facebook-ul tău:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *