Despre „Privacy Settings” și „O Afacere Rusească”

Despre „Privacy Settings” și „O Afacere Rusească”

Ca să nu se supere nimeni, am să le iau în ordinea numerelor de pe tricou, de data asta transpuse în datele efective la care s-au jucat pe scena Teatrului Dramatic „Fani Tardini” din Galați (saaaau așa cum l-am auzit încă denumit de către niște colegi anonimi de țigară, „Teatrul de Stat”).

*

Privacy Settings (un produs Social Act Theater) s-a jucat și s-a răsjucat în Galați. Cu toate astea, eu am văzut-o pentru prima oară abia vinerea trecută (2 martie 2018). De-un umor negru perfect pliabil pe sufletele negre ale gălățenilor deja dezamăgiți de concitadinii lor facebook-iști, piesa scoate evidentul din niște situații de care ai fi putut să spui că n-ai de unde să mai storci glume. Ai fi putut! Cu toate astea, am râs zgomotos de câteva ori bune. Chapeau, băieți!

Așadar, când o mai zăriți pe postere, mergeți s-o vedeți, pen’ că merită din plin!

Nu, n-am făcut nicio fotografie. După ce-o să vedeți piesa și voi o să înțelegeți exact de ce e absolut imposibil să tragi vreun cadru. Și nu, nu e lumina de vină. Am ISO fără purici și diafragmă (foto, da?) largă.

**

A doua piesă văzută într-un timp destul de scurt față de prima (5 martie) e O Afacere Rusească, o adaptare a nuvelei „Ursul”, a lui Cehov, piesă de teatru pe care-aș putea-o recomanda numai împătimiților literaturii ruse ori celor cu o răbdare de fier. Însă, recunosc că și-acolo am ceva dubii, întrucât punerii în scenă i-a lipsit cu desăvârșire, cel puțin în prima parte a piesei, sarea și piperul. Sentimentul de oftat prelung se mai atenuează odată cu intrarea destul de târzie în scenă a lui Marius Bodochi (de altfel și motivul pentru care mi-am dorit să văd această piesă).

Nu, nici aici n-am fost fotograf, însă tot am avut curajul să trag un cadru timid cu telefonul peste moțul cuiva din fața mea. Nu vă temeți, nu mi-am sprijinit cotul de creștetul nimănui pentru a mă echilibra.

piesa de teatru la Galati
Marius Bodochi și Anca Sigartau

 

Comentează cu Facebook-ul tău:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *