Cum să-ți vinzi fotografiile pe Amazon (scurt ghid practic)

Cum să-ți vinzi fotografiile pe Amazon (scurt ghid practic)

Cum spuneam și-n articolul precedent, Amazon poate să reprezinte o baltă plină cu pește destinată celor ce au anumite talente și vor să și scoată bani de pe urma lor (pentru că, până la urmă, așa cum am mai zis, de ce să devii faimos abia după moarte, când poți fi bogat și faimos cât timp trăiești?). Cu toate astea, de la crearea conținutului numai bun de vândut, până la primirea beneficiilor bănești cuvenite, nu e drum scurt, însă nu înseamnă că-i imposibil de realizat, ci doar implică ceva cunoștințe în domeniu. Tocmai d-aia, dacă tot vrei să te implici într-un business personal cu bătaie lungă, probabil că cel mai potrivit sfat pe care ți-l pot da este să te aventurezi într-un Curs Amazon, pe care să-l parcugi cap-coadă. Respectivul curs este organizat de către cei de la AMZ Academy și durează aproximativ 4 luni, timp în care vei avea parte de webinarii live săptămânale șu de sesiuni de Q&A, caz în care încă ai întrebări despre cum se face.

Ok, bun! Dar cum îți poți, până la urmă, valorifica afacerea dacă ești fotograf și vrei să vinzi în afara orașului tău? Păi, cum nu prea poți vinde vouchere de fotografie de botez oamenilor din lumea întreagă pentru că, dacă ai face asta, ori ar trebui să ceri mult, ori să ieși tu în pierdere, te poți gândi la ceva soluție suplimentară, cum ar fi obiecte personalizate cu munca ta fotografică. Spre exemplu, poți vinde absolut orice se poate personaliza cu fotografiile tale, cum ar fi calendare personalizate (cu diferite teme). Iată câteva dintre fotografiile mele care ar merge perfect pe un calendar dedicat orașului Galați:

Strada Arcașilor – Galați / foto: Iulia Kelt
Faleza Dunării Galați / foto: Iulia Kelt
Pescari pe Dunăre la Galați / foto: Iulia Kelt
Păpădia din Galați / foto: Iulia Kelt
Palatul Administrativ – Port Galați /foto: Iulia Kelt

De asemenea, nu trebuie să-ți limitezi opțiunile la fotografiile orașului tău, pentru că s-ar putea să nu-ți vinzi nici măcar un calendar pe Amazon, în felul acesta. Astfel că, fotografiază tot ce ți se pare ție interesant, de la animale la peisaje ce nu pot fi track-uite pe hărți, fotografiază obiecte, fotografiază străzi, Luna, orice! Nu se știe când le poți integra într-un album. Iar dacă mai știi și un pic de grafică publicitară, așa, ca mine, cu atât mai bine!

Desigur, nu sunt perfect convinsă că în felul acesta aș putea să mă îmbogățesc, însă, de obicei merg pe ceea ce cunosc și încerc constant să mă perfecționez în ceea ce știu să fac. Tocmai din acest motiv, recunosc că nu-mi pare deloc ideea cursului mai sus menționat. Într-o lume în continuă mișcare și evoluție, să ai senzația că tu deja știi și că nu ai nevoie de informații noi ar cam reprezenta primul pas spre declinul tău. Adapt or die waiting – cam așa e.

O campanie Blogonyou.ro

Până una-alta și până la Amazon, celor din Galați și Brăila le reamintesc că pot apela la mine cu maximă încredere, caz în care-și doresc ședințe foto realizate cu sufletul, nu musai cu aparatul foto.

Comentează cu Facebook-ul tău:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *