Cronicile unei deficiențe de imunitate

Cronicile unei deficiențe de imunitate

Ahem, Ahem. Caugh-Caugh. Scuzați, am răcit!

Negarea

Un om cu imunitatea la pământ e un om care trăiește pe jumătate, supraviețuiește, mai exact. Așadar, când vă povestesc ce am de gând să vă povestesc, vreau să vă zic că-i din pură experiență, adică povestea unui om care s-a obișnuit să se tărască pe picioare, să zâmbească frumos, să pară vesel, să vorbească frumos, să-și folosească ultimul strop de energie pentru a duce la bun sfârșit task-urile zilnice cu brio, ca mai apoi să cadă lat pe pat și să nu se ridice decât pentru strictul necesar până a doua zi, când, cu puțina energie acumulată pe timpul nopții, s-o ia de la capăt, cu zâmbete, vorbe frumoase, veselie aparentă. Cam asta primești când ții morțis să combini un om extrem de competitiv cu un om extrem de încăpățânat care refuză cu tot dinadinsul să se ducă la doctori sau să renunțe la viciile și obiceiurile care-l privează strop cu strop de întregul zilei petrecut activ, așa cum ar trebui, de fapt, să fie.

Furia

Așadar, totul începe cu mici oboseli. Nu te duci la doctor. O să treacă! Ai avut o zi ceva mai proastă! A doua zi te simți iar destul de nasol. Hmm, o fi presiunea atmosferică? E nor afară? De-aia? Nici nu-ți dai seama când oboseala asta devine parte din tine pentru că se instalează în tine, în sufletul tău, în inima ta. Începi s-o iubești ca pe-un demon care te posedă. Asta până când, într-o bună zi, o zi de august mai exact, începe să te doară capul așa de tare și te prinzi. La naiba, am făcut sinuzită. Dă-i și cu tusea, dă-i și cu mucii, dă-i și cu sufletul pe-afară. Te bagi în pastile luate după ureche. Nu merge! Bagi niște cultură internetică și-apoi încă o tură de medicamente luate după ureche. Bașca, pentru că nici asta nu merge, te duci la farmacia aia unde știi că-ți dă câteva antibiotice slabe pentru că te vede cu moaca aia de cățel bolnav și nu vrea să te viseze mort la noapte, le iei ca pe smochine, numai că la 8 ore bucata, pentru că n-ai ce face. Nu vrei să renunți nici la obiceiurile tale de neam prost și nici la medic nu te-ai duce, pentru că deh, știi tu că ultima oară când ai trecut prin cabinetul medicului de familie, tot ce-a făcut a fost să te întrebe de nu-știu-ce serial.

medicamente
Teanc de medicamente de tot felul

Negocierea

Cum vă ziceam, pe cât sunt de workoholic și de organizată în muncă, pe atât de haotică sunt în ceea ce privește răceala și imunitatea. Așa că am decis să pun în balanță răurile necesare din viața mea. Te duci la doctor sau îți schimbi stilul de viață? După multe deliberări în care nu voiam să aleg nimic, am decis să merg mai de grabă spre al doilea. Măcar ăsta se anunță a fi de termen lung, poate chiar de termen total. Acestea fiind zise, am început să fac research și să văd cam ce ar trebui să schimb în alimentație, pentru că de-aici pornesc toate. Firește, amestecat cu sport, renunțat la fumat, pus căciula pe cap când e frig.

Acceptarea

Despre migdale, goji, semințe de in, smochine, merișor, semințe de chia, curmale și caju mai auzisem eu, dar recunosc că habar nu aveam că există miere de Manuka și că cei de la Sano Vita o au, ea fiindu-mi bună întocmai mie, având calitățile unui antibiotic natural pentru corpul uman. Cu un pic de research, am aflat că acest tip de miere, și-anume, cea de Manuka, e o miere originară din Noua Zeelandă, țară unde crește arborele de Manuka care servește albinelor pentru „confecționarea” mierii. Pe scurt, dacă ai nevoie de un produs care să te ajute pe partea de antibacterian, ți l-ai găsit.

Planul

  1. Miere de Manuka, câte două lingurițe pe zi.
  2. Suc natural de Goji, pentru că de la 32 de ani se cam vede.
  3. Curmale și smochine ronțăite așa, fără să fie gătite, pentru că-s bune așa cum sunt!
  4. Salate care să conțină caju, semințe de in, semințe de chia. Cu piept de pui pentru că nu-s și nu vreau să devin vegană oricât de nobil ar suna acest gând. Poate și cu paste de la Sano Vita, pentru că-s as în combinații dubioase doar așa, ca să-mi fac viața mai interesantă.

 

Vă anunț dacă merge așa sau mă duc, până la urmă, la doctorul de familie ca să mai aud de seriale și să sper că mă aleg și c-o trimitere la vreun specialist.

De la un copil mai mare către toți copiii!

Probă scrisă pentru Superblog 2018, proba celor de la Sano Vita.

Fotografiile din cover și cele din filmuleț sunt luate de pe site-ul sponsorului mai sus menționat, iar cea cu medicamentele (logic) din arhiva personală.

Comentează cu Facebook-ul tău:

One Reply to “Cronicile unei deficiențe de imunitate”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *