Ce-i răspund… prietenei mele atunci când mă întreabă „Cu ce să mă îmbrac?”

Ce-i răspund… prietenei mele atunci când mă întreabă „Cu ce să mă îmbrac?”

Importanța diversității… în orice

România e țara aia unde ai ocazia să vezi pe stradă și mamaia cu batic pe cap, și treningul asortat la pantofi cu toc, și domnișoara bling-bling-uită, și hipsterul cu barbă și man-bun, și corporatistul la costum, și tipa sporty cu iz boyish pe care o admiri în secret. Cine-a zis că America e țara tuturor posibilităților, cu siguranță că n-a văzut prea multe aspecte culturale ale României. O fi bine, o fi rău? Care e răspunsul? Răspunsul e „da”.

Ei, bine, dacă e să mă întrebi pe mine, aș spune cu mâna pe inimă că treaba asta e importantă doar la nivel micro. Spune-i bling-blinguitei că cerceii ei numai buni de pus drept cercuri la butoaiele de vin ale bunicilor mei nu-s frumoși că te scuipă direct în freza man-bun și-ți mai articulează și câteva cuvinte pe care nu vrei să le auzi dacă îți dorești să mai mănânci ceva în ziua respectivă. Tocmai de-aia, mai bine nu-i spui. Pentru că, până la urmă, care-i problema ta, ce-ți pasă ție câte kilograme de metale grele ține domnișoara pe dânsa? Că doar n-o cari tu pe Vf. Omu! Cu siguranță are un bărbat cu ceafă lată, numai potrivită pentru poponețul ei, care s-o care-n spate.

Unde vreau să ajung cu toată polologhia asta? La ideea că fiecare se îmbracă în funcție de nivelul de educație, de iq, preferințe ș.a.m.d. Și până la urmă, dacă toată lumea ar purta aceleași rochii elegante, ar mai fi ele cu adevărat elegante, ori toată lumea s-ar îmbrăca în uniformă? Așadar, fie că vorbim despre un referendum, fie că vorbim despre haine, diversitatea e mereu de bun augur, pentru a avea la ce să te raportezi. Dacă una sau alta e de bun sau rău augur, ei, bine, asta e decizia ta și numai a ta.

Moda feminină de-a lungul timpului

Abia venită de la o gală de premiere a pensionarilor ajunși la nunta de aur și analizând un pic doamnele (însă și domnii) în vârstă prezenți la eveniment pentru a-și primi distincțiile pentru o viață trăită împreună, pentru că, nu-i așa, e nevoie de ceva curaj și determinare pentru așa ceva, m-a trăsnit o idee. Și-anume, oare cam cum se îmbrăcau dumnealor pe vremea când reprezentau generația de vază și de bază a societății? Așadar, am făcut un mic research și-am găsit câteva fotografii reprezentative, în decursul unui centenar. De ce am făcut asta? Din două motive foarte simple. Primul e legat de faptul că moda are tendința să revină periodic, chiar dacă nu identic, ci cu elemente de influență dintr-o anumită epocă, al doilea fiind legat de faptul că originile, fie ele și vestimentare, nu ar trebui nicicând uitate, fie că vorbim despre factorul nostalgico-istoric, fie că vorbim despre curiozitate. Pentru că tot avem parte de centenar și de revenirea la valorile naționale (și alea bune dar și alea rele).

Fotografie de la gala mai sus menționată – Teatrul de Operă și Operetă „Nae Leonard” Galați.

fotografie pensionari
Pensionari la aniversarea celor 50 ani de căsătorie

Toate femeile din fotografia de mai sus, au fost, la un moment dat, raportat cu vârstele lor, femeilor de mai jos:

Astfel că, iată, 1910-2020, moda aproximativă, trecută prin filtrul meu. (sursă foto: Pinterest.com)

This slideshow requires JavaScript.

Însă, ce se întâmplă în prezent?

Ei, bine, așa cum am menționat și mai sus, în prezent o să găsim constant influențe ale timpurilor de demult, adaptate unui stil de viață cotidian și trecute prin filtrul comodității ce ne caracterizează din ce în ce mai mult. Recunosc că treaba asta îmi vine „mănușă”, întrucât nu m-am considerat niciodată a fi genul de tipă care să urmărească mereu trend-ul uniformă al momentului, așadar, acum, pentru că avem parte de… diversitate, mă pot, cu ușurință, încadra și eu undeva. Iar când spun „încadrare” nu mă refer la vreun soi de înregimentare, ci pur și simplu la a nu fi considerată oaia aia neagră care nu vrea și pace, să facă parte din societatea asta cu valori atât de bine conturate, aproape „bordurate”.

Așadar, dacă s-a întrebat cineva vreodată cu ce se îmbracă Iulia Kelt, iată câteva articole vestimentare găsite pe Answear.ro pe care le-aș pune pe fizic în perioada asta a anului.

  1. Palton

Nu neaparat roșu. Merge și roșu, ce-i drept, totuși, având în vedere că dintre culori, asta-i favorita mea, cu toate că prefer mereu nonculoarea, aia mai închisă dintre ele, iată:

palton si geaca
Palton answear.ro

2. Jeanși

N-ai să mă vezi prea des în altă culoare de blugi, așadar, ăștia-s perfecți.

jeansi pentru toamna
Jeanși answear.ro

3.  Pulover

…care să meargă stas la jeanșii de mai sus.

pulovere de toamna
Pulover answear.ro

4.  Bluze și tricouri

Iar dacă-i cald, merge tricoul ăsta.

answear.ro
Tricou pe answear.ro

5.  Curea

Mereu potrivită pentru jeanși negri și reprezentând pată de culoare între atâta nonculoare.

curea maro
Curea answear.ro

6. Portofel

C-un design pe care-l poți vedea des și prin tablourile mele.

portofel medicine
Portofel answear.ro

7.  Cămașă Levi’s

Cum rar mă scoți din cămăși cu pătrățele. Sub poză, dovada.

camasa de firma
Cămașă Levi’s – answear.ro
fotograf Galati
Iulia Kelt – selfie de la redacție

8. Căciulă Tommy (Hilfiger)

Ca o mică glumiță pentru cine se prinde. Cine nu, se poate gândi, însă, la utilitatea ei pe timpurile zăpezii.

caciula iarna
Căciulă Tommy – answear.ro

9.  Ceas Parfois

Bun de asortat în orice moment și cu orice din garderoba mea.

ceas de mana
Ceas Parfois – answear.ro

10. Rucsac Vans

Perfect pentru o cameră foto mică, câteva nimicuri și multe alte câteva nimicuri.

answear.ro
Rucsac Vans – answear.ro

Epilog

Și, chiar așa, ce-i răspunzi unei femei care te întreabă „ce port azi?” Îi spui că orice-și dorește ea, pentru că la Answear.ro găsești ceva pentru toate gusturile. Dacă eu, care studiez vreo trei săptămâni o pereche de jeanși înainte să-i cumpăr, îmi găsesc, ai și tu toate șansele!

Articolul acesta a fost scris cu drag pentru  SuperBlog 2018. 

Comentează cu Facebook-ul tău:

One Reply to “Ce-i răspund… prietenei mele atunci când mă întreabă „Cu ce să mă îmbrac?””

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *